Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Krimp bedreigt zeilende zeevloot

ENKHUIZEN

De brancheorganisatie voor de chartervaart BBZ signaleert dat veel Nederlandse zeilende zeeschepen onder buitenlandse vlag zijn gebracht. De Nederlandse vloot telt nu nog 40 schepen, waarvan er 24 zijn aangesloten bij de BBZ.

1 / 1
Krimp bedreigt zeilende zeevloot

Krimp bedreigt zeilende zeevloot

Ondermijnt deze ontwikkeling het bestaansrecht van de bedrijfstak, wilde het BBZ -bestuur van de zeevarende leden weten. ‘De vergrijzing is het hoofdprobleem’, reageerde Jan Bruinsma van de Tall Ships Company. ‘Het gros van de scheepseigenaren is 55-plusser. Laten we wél wezen, dit is een machtig mooi beroep, maar vernieuwing is er niet. Jonge mensen komen niet ver, niet eens tot een gesprek over financiering. Er is totaal geen handel meer in bestaande schepen. Dat is toch raar?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook