Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Riviercruise is niet crimineel’

AMSTERDAM

‘Wij zijn geen criminelen. We werken met twaalf- tot dertienduizend mensen in West-Europa. Er is nooit een staking, we hebben nooit grote problemen en met slavernij houden we ons al helemaal niet bezig.’ Dat zei Daniel Thiriet, vice-president van de redersbelangenorganisatie IG River Cruise, 20 september in Amsterdam tijdens een rondetafel-debat van de European Transport Workers’ Federation (ETF).

1 / 2
'Riviercruise is niet crimineel'

'Riviercruise is niet crimineel'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • M. den Hertog

  Deze praktijken gebeuren al sinds jaar en dag in de riviercruisevaart. En nu wordt er opeens groot geschut ingezet en dan is het niet allemaal waar. En de arme reder moet toch ook wat verdienen, hè.
  Oh, en de cruise passagier heeft wel wat te besteden maar zeker de Britse en Nederlandse passagier wil niet te veel betalen voor een reisje langs de Rijn. Het moet uit de lengte of uit de breedte komen.

 • j Teunisse

  Media in Nederland mist elke vorm van objectiviteit. Een in hun ogen niet correcte mening /opinie is op voorhand verkeerd. Met de groeten van Wladimir,Kim en Erdo.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook