Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eisen CvO/CBB voor grote pleziervaart nog onduidelijk

ZUTPHEN

Vooral voor historische vaartuigen, langer dan 20 meter, is nog onduidelijk aan welke eisen van veiligheid zij per 30 december 2018 op grond van het Europese binnenvaartcertificaat (CvO/CBB) moeten voldoen. Behoudsorganisatie LVBHB belegt 24 januari een voorlichtingsavond in Zutphen.

Het rommelt behoorlijk in de wereld van de grote pleziervaart. Veel eigenaren van met name historische schepen die voor het Communautair Binnenvaartcertificaat (CBB) gekeurd moeten worden, zijn in onzekerheid gebracht over de eisen waaraan hun schip moet voldoen. De keurmeesters van de drie verschillende keuringsinstanties blijken nogal van mening te verschillen over de interpretatie van ‘klaarblijkelijk gevaar’, het criterium waaraan de veiligheid van het schip getoetst wordt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook