Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Jongen (9) verliest hand aan boord zeilschip

ENKHUIZEN

Een negenjarige Duitse jongen is maandagmiddag 28 augustus rond 13 uur zwaar gewond geraakt aan boord van een zeilschip op het Markermeer. Zijn hand bleef achter de verstaging hangen toen hij overboord sprong. De hand werd geamputeerd.

Het zeilschip bevond zich op dat moment ongeveer acht mijl ten zuiden van Enkhuizen. De bemanning verleende eerste hulp en de KNRM van Enkhuizen bracht de jongen met spoed naar de wal. Een helikopter stond al op de loswal in Enkhuizen klaar om de jongen, met zijn geamputeerde hand, naar het AMC te brengen. Een reddingboot van de KNRM ging daarna terug naar het zeilschip om de overige opvarenden gerust te stellen. Bij aankomst van het zeilschip in de haven werd voor hen slachtofferhulp geregeld. (MdV) 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook