Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Victoria-S verspeelt bezaansmast

KORNWERDERZAND

De stevenaak Victoria-S uit Harlingen heeft in het Pinksterweekend haar stalen bezaansmast verspeeld, nadat de verstaging was blijven haken achter een lichtopstand van de Lorentzsluizen in Kornwerderzand. Er vielen geen gewonden.

1 / 1
Victoria-S verspeelt bezaansmast

Victoria-S verspeelt bezaansmast

De Victoria-S uit 1876 biedt ruimte aan 24 passagiers en vaart al tientallen jaren vanuit Harlingen, via boekingskantoor Traditional Sailing Charter. Vorige week dinsdagmorgen meerde het schip met gebroken mast af bij Scheepsreparatie Friesland in Harlingen. Schipper-eigenaar Niek den Heten, afkomstig uit Hattem, was echter weinig mededeelzaam: ‘Sorry, ik zou er heel graag meer over vertellen, maar dat kan nu even niet. De verzekeraar en de politie zijn zojuist langs geweest. Zolang dat loopt kan ik geen enkel commentaar geven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook