Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Chaotische 42ste Klipperrace

ENKHUIZEN

De noordoostenwind maakte zaterdag 8 oktober de traditionele ankerstart voor de jaarlijkse Klipperrace vanuit Enkhuizen (sinds 1975) onmogelijk. Het werd een lijnstart, jammer voor het publiek op de wal. Van de 32 klippers kozen er 18 eerst voor Stavoren, daarna viel de groep uiteen: 10 zeilden naar Urk en 8 naar Medemblik. Maar intussen was de wind compleet weggevallen. Veel schepen lagen met alle lappen op meer dan een uur voor de Friese kust te dobberen.

1 / 1
Chaotische 42ste Klipperrace

Chaotische 42ste Klipperrace

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook