Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zes Gebroeders wint IFKS zonder dagzege

LEMMER

De Zes Gebroeders van schipper Klaas Kuperus heeft vrijdag 19 augustus de titel in de IFKS gepakt. Het skûtsje uit Makkum boekte weliswaar geen enkele dagzege, maar wist met constant zeilen uiteindelijk toch de titel in de wacht te slepen.

De Makkumers begonnen de finaledag als nummer 1 in het klassement met het Tynjer skûtsje It Swarte Wief van Jaap Hofstee op de hielen. Het Lemmer skûtsje Emanuel van Merijn Olsthoorn pakte echter direct de kop. De Zes Gebroeders en It Swarte Wief zochten elkaar op, waarbij Kuperus op een zesde plaats Hofstee achter zich wist te houden. Floriaan Zwart met het Sneker skûtsje Ut en Thús voerde vanaf de derde plek nog de druk op de Emanuel op, maar uiteindelijk behaalde Olsthoorn toch nog de dagzege. Het IJlster skûtsje Striidber van Sijbo Zijsling wordt die dag tweede, de Ut en Thús derde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook