Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Quantum of the Seas in de Eemshaven (video)

EEMSHAVEN [update]

De Quantum of the Seas, het grootste cruiseschip dat de Meyerwerft in Papenburg bouwde, is maandag 22 september rond het middaguur vanaf het Ems Sperrwerk bij Gandersum, waar het water in de Eems kunstmatig hoog werd gehouden, begonnen aan haar overtocht naar de Eemshaven.

1 / 1
Quantum of the Seas in de Eemshaven

Quantum of the Seas in de Eemshaven

De bijna 348 meter lange megacruiser in de namiddag aangekomen in de Eemshaven, waar op zo’n 1000 meter van de havenmond het kompas gesteld en het nautisch instrumentarium beproefd werd. In de late avond werd koers gezet naar de kades van Wagenborg Stevedoring, waar onderwaterinspecties plaatsvonden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Mooie schip, is weer veel voor gebaggerd tussen Papenburg en Emden. Om het ( te groot) schip veilig over de Ems te kunnen varen, Alleen jammer dat door de diepe Ems, daardoor sterke vloedstroom ondieptes ontstaan tussen Papenburg en Herbrum. Waar ze “vergeten” te baggeren, om het op diepte te houden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook