Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Alle lappen omhoog tijdens Y-zeilen

AMSTERDAM

35 historische schepen verzamelden zich vrijdag 5 september aan de Cas Oorthuyskade op IJburg voor het jaarlijkse Y-zeilen. Luxe motoren, een beurtschip, een sleepboot voor de organisatie en 25 traditionele zeilschepen voor de wedstrijd op zaterdag. Wie zou het snelste rondje tussen de Pampus en de Gooimeer-vaargeul zeilen?

1 / 1
Alle lappen omhoog tusen Y-zeilen

Alle lappen omhoog tusen Y-zeilen

De deelnemers zijn doorgaans geen professionele schippers, maar woonschip-eigenaren. Waarvan er overigens velen ruime zeilervaring hebben. Maar het weer werkte niet mee: hardnekkige ochtendmist en windstilte. Dicht opeen dreven de schepen in een kluit op de startlijn af. Bomen om de schepen van elkaar vrij te houden, af en toe de motor aan om een serieuze aandrijving te voorkomen. Op de klipperaak Goede Verwachting sprongen oma, dochter en kleindochter Oostland te water om de kop om te zwemmen voor een nog gunstiger positie, de heren keken toe. Een exacte starttijd viel in de mêlee niet te klokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook