Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeilen op Bounty

LELYSTAD

De Bataviawerf maakt momenteel reclame met de Bataviawerf Opstapdagen. Tijdens deze zomeractie kan een bezoek aan de Bataviawerf worden gecombineerd met een zeiltocht op de brigantijn Bounty.

De Bataviawerf geeft bezoekers een beeld van de 17de eeuwse scheepsbouw. Naast de verschillende ambachten wordt onder leiding van een gids ook de reconstructie van het imposante VOC-schip Batavia bezocht. Daarna kunnen liefhebbers aan boord gaan van de Bounty. Aan boord van dit dwarsgetuigde schip kunnen kinderen en volwassenen meteen aan de slag en helpen met het hijsen van de zeilen of als een heuse kapitein de koers bepalen.

Tot 24 augustus zijn er van vrijdag tot en met zondag twee afvaarten per dag met de Bounty. Tickets kunnen vooraf worden gereserveerd of op de dag zelf worden gekocht bij de entree van de Bataviawerf.  De zeiltocht is ook zonder werfbezoek te reserveren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook