Tallship Astrid vergaat bij Ierland, 30 opvarenden gered

De Nederlandse brik Astrid is woensdagmiddag 24 juli op de rotsen gelopen en vergaan voor de Ierse kust bij Kinsale / Sovereign Islands. Alle 30 opvarenden van het tallship, onder wie Nederlanders en leden van de KNRM, zijn in veiligheid gebracht. Van het schip zijn alleen nog de masten zichtbaar, meldt de website TheJournal.ie.

Tallship Astrid vergaat bij Ierland, 30 opvarenden gered

De Astrid (op Facebook) van Pieter en Ineke de Kam uit het Zeeuwse Kamperland zond een noodsignaal uit dat werd opgepikt door de Valentia Coast Guard. Die stuurde meteen twee reddingboten, helikopters en reddingsteams naar het zinkende schip. Volgens The Journal werden 18 opvarenden opgepikt door de reddingboot van Courtmacsherry en 12 anderen door de Spirit uit het nabijgelegen Oysterhaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer