Historische vloot naar Walcheren

In de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, gelegen aan het Kanaal door Walcheren, zijn donderdag 25 juli ruim honderd historische Nederlandse schepen aangekomen voor een driedaags evenement van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig.

Historische vloot naar Walcheren
  • ‘Leuk, al die ouwe boten in het kanaal’

De jaarlijkse reunie van de LVBHB is donderdagavond geopend met ‘historisch’ kanongebulder. Vrijdag 26 juli kunnen aan de Middelburgse Loskade en de Maisbaai de schepen worden bezocht en kan er worden meegevaren. Op de wal zijn veel demonstraties, onder meer van ouderwets laden en lossen.

Zaterdag 27 juli gaat de vloot verder over het kanaal richting Vlissingen en dan wordt er van de bezoekers meer verwacht dan dat ze alleen maar meevaren. Het is de bedoeling dat een aantal schepen met paarden- en menskracht wordt voorgetrokken langs het oude jaagpad langs het kanaal. Wie wil, kan zelf in een trekzeel een schip (mee) voorttrekken.

De schepen worden om 14.30 uur verwacht in de Dokhaven in Vlissingen. Tijdens de tocht kan men langs het kanaal overal de schepen gadeslaan. ’s Avonds is in Vlissingen een gratis Celtic concert in de oude machinefabriek van De Schelde, de werf waar ooit ‘heel Vlissingen’ werkzaam was.

Zondag 28 juli is er onder meer een nautische markt en staat in Vlissingen ‘Europa’s grootste mosselpan’ klaar. Maandagochtend 29 juli om 9.30 uur vertrekt de historische vloot uit Vlissingen. Meer info op tussen-zee-land.nl. Zoals donderdag de Middelburgers zeiden die voor de open Stationsbrug over het kanaal stonden te wachten met zicht op de arriverende vloot: ‘Hartstikke leuk joh, al die ouwe boten in het kanaal.’ (LR)

 

Historische vloot naar Walcheren | Schuttevaer.nl

Historische vloot naar Walcheren

In de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, gelegen aan het Kanaal door Walcheren, zijn donderdag 25 juli ruim honderd historische Nederlandse schepen aangekomen voor een driedaags evenement van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig.

Historische vloot naar Walcheren
  • ‘Leuk, al die ouwe boten in het kanaal’

De jaarlijkse reunie van de LVBHB is donderdagavond geopend met ‘historisch’ kanongebulder. Vrijdag 26 juli kunnen aan de Middelburgse Loskade en de Maisbaai de schepen worden bezocht en kan er worden meegevaren. Op de wal zijn veel demonstraties, onder meer van ouderwets laden en lossen.

Zaterdag 27 juli gaat de vloot verder over het kanaal richting Vlissingen en dan wordt er van de bezoekers meer verwacht dan dat ze alleen maar meevaren. Het is de bedoeling dat een aantal schepen met paarden- en menskracht wordt voorgetrokken langs het oude jaagpad langs het kanaal. Wie wil, kan zelf in een trekzeel een schip (mee) voorttrekken.

De schepen worden om 14.30 uur verwacht in de Dokhaven in Vlissingen. Tijdens de tocht kan men langs het kanaal overal de schepen gadeslaan. ’s Avonds is in Vlissingen een gratis Celtic concert in de oude machinefabriek van De Schelde, de werf waar ooit ‘heel Vlissingen’ werkzaam was.

Zondag 28 juli is er onder meer een nautische markt en staat in Vlissingen ‘Europa’s grootste mosselpan’ klaar. Maandagochtend 29 juli om 9.30 uur vertrekt de historische vloot uit Vlissingen. Meer info op tussen-zee-land.nl. Zoals donderdag de Middelburgers zeiden die voor de open Stationsbrug over het kanaal stonden te wachten met zicht op de arriverende vloot: ‘Hartstikke leuk joh, al die ouwe boten in het kanaal.’ (LR)