Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Mps Bellriva in quarantaine

WIESBADEN [update]

Meer dan 70 passagiers aan boord van het riviercruiseschip Bellriva zijn vorige week vrijdagnacht ziek geworden door het besmettelijke norovirus. Het schip werd enige tijd in quarantaine gehouden bij Wiesbaden.

De Bellriva, die voor reisorganisatie 1AVista met 142 oudere passagiers en 42 bemanningsleden een driedaagse cruise langs kerstmarkten aan Rijn en Main maakte, was donderdag uit Keulen vertrokken en meerde vrijdag af in Wiesbaden. Toen waren al zoveel opvarenden ziek geworden dat de autoriteiten het schip onder quarantaine plaatsten en een team van 50 hulpverleners aan boord ging. Vier slachtoffers waren er zo slecht aan toe dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Besmette opvarenden mochten hun hut niet meer verlaten. Zondagmiddag vertrokken alle gasten weer hersteld met bussen naar Keulen voor de thuisreis.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook