Derde ‘Dutch Tall Ship’ op wereldreis

Zondag 11 november vertrok de tweemaster Tecla vanuit Den Helder voor een zeilreis rond de wereld. Het schip zal onder meer Brazilië, Zuid-Afrika en Australië aandoen voordat ze over anderhalf jaar weer terugkeert naar Nederland.

Derde 'Dutch Tall Ship' op wereldreis

De Tecla wordt op haar reis vergezeld door de bark Europa en de Rotterdamse driemastschoener Oosterschelde. Onder de naam ‘Dutch Tall Ships’ maken de schepen hun bijzondere reis en bedwingen gezamenlijk de drie grote kapen: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn.
De bark Europa verliet Nederland in september als eerste, in een feestelijke uittocht vanuit Rotterdam. De Oosterschelde volgde vorige week, uitgezwaaid door H.K.H. Prinses Margriet en de burgemeester van Rotterdam. Met het vertrek van de Tecla is de vloot compleet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer