Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ravage aan boord van schoener Jacob Meindert

TERSCHELLING

De tweemast topzeilschoener Jacob Meindert heeft zaterdagavond voor de kust van Terschelling haar complete tuigage verspeeld. Daarbij raakte niemand gewond.

1 / 1
Ravage aan boord van schoener Jacob Meindert

Ravage aan boord van schoener Jacob Meindert

Aan boord ontstond een ravage nadat, door nog onbekende oorzaak, de kluiverboom op het dek viel en daarna ook de beide masten compleet met zeilen en tuigage naar beneden kwamen.
Het schip voer op dat moment pal noordelijk van Paal 8 op Terschelling. Aan boord waren vijf bemanningsleden en vijf Duitse trainees. ‘Gelukkig bleef iedereen ongedeerd doordat de masten maar langzaam omvielen en de mensen opzij konden stappen’, vertelt eigenaresse Hinke de Vries uit Makkum. Het schip had een reis naar de Oostzee gemaakt en was op de terugweg naar opstapplaats Harlingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Katja Salzmann

  Ook de jacob meindert was gekeurd, anders mag je , als je schip een bedrijf is namelijk niet varen. Zeilende binnenvaart is dit ook niet, want hij vaart op zee, dus zelfs dubbel zo veel keuringen als op de binnenvaart.

 • pjotr

  Volgens mij moet je als je met gasten vaart ook periodiek gekeurt worden/ zijn.
  Zelf in de zeilende “binnenvaart” moeten de masten etc. er elke 7 jaar (geloof ik) eraf om gekeurt te worden.
  Daarnaast zijn er legio eisen sinds 1986 bijgekomen m.b.t. veiligheid, reddingsmiddelen, brandwerendheid van de betimmering enz.
  Dat schijnt hier dan (volgens het bericht) niet te zijn gebeurt!!

  Wel blij dat er geen persoonlijk letsel is te betreuren, s6 met opbouw.

 • toon.lelyveld

  ik vind dat triest
  geen ongelukken
  hopelij goed verzekerd
  ikheb zien zeilen mooi schip
  toon

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook