Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

CDA wil structurele oplossing problemen zeezeilvaart

KAMPEN

Tweede-Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) verwacht van een nieuwe regering dat deze zich stevig inzet voor een structurele oplossing voor de problemen waarmee de Nederlandse zeezeilschepen kampen. Dit stelde hij vrijdag 31 augustus in een gesprek met Kamper schippers Arjen Toller en Wilfred Spaargaren en BBZ-bestuurslid Paul van Ommen op het schip De Sudwester aan de IJsselkade in Kampen.

1 / 1
Toekomst Nederlandse Zeezeilschepen

Toekomst Nederlandse Zeezeilschepen

Kamerlid van Hijum tekent BBZ pamflet ‘toekomst
Nederlandse Zeilschepen’ in Kampen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Das een goeie…

  Wehehehe….

 • kees

  Indrukwekkende commentaren. (democratie) Kunnen je zelf beter een politieke partij oprichten. We hebben/hadden een Boerenpartij. Partij voor beestjes. Als dan de binnenscheepvaart zo’n een enorm landsbelang is, dan is een oprichting toch maar even inschrijven in het register? Een naam heb ik ook al. PvV.
  Partij van Verdeeldheid. Het ga u goed.

 • Repliek

  CDA,
  Die zaten toch in de regering die laatste anderhalf à twee jaar. Dus dan hadden deze man + vrouw dit allang geregeld kunnen hebben.
  *”Ben ik nu zo slim, of zijn zij …”*

 • Martin

  Yep, ik zie liever een structurele oplossing voor het CDA…

 • Leon

  Inderdaad, aboslute verkiezingsstunt dit is toch alleen maar zieltjes winnen. Zodra ze daarmee in de kamer zitten zijn ze alles weer vergeten.

 • Borealis

  @ hoop,
  Daar zal u zich beter geen illusies over maken, want de CDA heeft totaal geen belang bij de binnenvaart en zal nooit een ander beleid voorstaan, dan de belangen van de grote en multinationale bedrijven, want daar zijn de goedbetaalde commissariaten te behalen en niet bij die paar binnenvaart schippers.

  Dat ze een goed woordje willen doen voor de zeezeilvaart, ligt enkel in het feit, dat het verkiezingstijd is en in die markt geen grote bedrijven actief zijn, dan enkel een paar klein zelfstandigen.

 • hoop

  als mevr wortmann en mr van hijum zich nou eens net zo druk bezighouden met de binnenvaart ,komt dat mischien ook nog goed

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook