Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

IJveer X na 25 jaar terug in Amsterdam

AMSTERDAM

Ondernemer Imre Leenhouts is niet bang risico te nemen. Ondanks de slechte winter voor partyschepen, waardoor hij bijna failliet ging en ‘op een houtje moest bijten’, heeft hij onlangs de oude IJveer X (1923) gekocht. ‘Ik kreeg een mailtje van een vriend met als onderwerp “Bootje voor het nieuwe jaar?” met een advertentie op Marktplaats van de oude veerboot. Ik was meteen verkocht en besloot het schip met behulp van twee investeerders te kopen.’ Hoeveel hij heeft betaald voor het in armoedige staat verkerende schip wil hij niet vertellen, maar ‘je kunt er bij lange na geen huis van kopen’.

1 / 1
Imre Leenhouts

Imre Leenhouts

Door Tessa Heerschop
Leenhouts stond in september in Weekblad Schuttevaer met zijn net nieuw gekochte partyboot Sailboa. Hij zag de toekomst rooskleurig in, met voldoende vaarten om de bank tevreden te houden. Maar toen begon de winter. ‘In oktober stortte de markt volledig in, in november lag er ijs en kreeg ik geen opdrachten meer. Ik had ook geen reserves. Ik ben toen weer als freelancer gaan varen op andere schepen, maar daar was weinig werk. Het was niet zo’n mooi jaar. Gelukkig komen de opdrachten met aanbetaling nu weer binnen. Vanaf 19 april vaart de Sailboa weer.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Frits

    He Imre hartstikke leuk en gefeliciteerd ik hoop dat je het redt, Ik voer een aantal jaren geleden op de Maxima van Kooy Zit nu bij het GVB Gr. F

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook