Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Onderzoek naar monumentstatus voor ‘lastig’ mobiel erfgoed

DEVENTER

Het ministerie van OCenW gaat onderzoeken of mobiel erfgoed de status van monument kan krijgen. De modernisering van het monumentenbeleid biedt kansen voor mobiel erfgoed als schepen, auto’s en vliegtuigen. Zo krijgen bijvoorbeeld historische havens in de toekomst een plek in het bestemmingsplan. Dat maakt ze niet onaantastbaar, maar wie voortaan zo’n stuk erfgoed (en de schepen die er liggen) wil ‘wegbestemmen’ moet daar goede redenen voor hebben.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook