Brandstory

Jonk Cruise in Vietnam

Wanneer het onderwerp cruises ter sprake komt, denken de meeste mensen aan enorme schepen met honderden mensen. Vietnam biedt een uniek cruiseschip, namelijk de jonk. Wilt u een cruise doen in Vietnam, let er wel op dat u een visum nodig heeft.

Brandstory

Wanneer het onderwerp cruises ter sprake komt, denken de meeste mensen aan enorme schepen met honderden mensen. Vietnam biedt een uniek cruiseschip, namelijk de jonk. Wilt u een cruise doen in Vietnam, let er wel op dat u een visum nodig heeft.
Wanneer het onderwerp cruises ter sprake komt, denken de meeste mensen aan enorme schepen met honderden mensen. Vietnam biedt een uniek cruiseschip, namelijk de jonk. Wilt u een cruise doen in Vietnam, let er wel op dat u een visum nodig heeft.

Als men aan Vietnam denkt, zijn de eerste beelden die opkomen meestal ofwel de enorme rijstvelden, ofwel Ha long Bay. De enorme kalkstenen rotsen die uit het water van de baai rijzen, zijn een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden, niet alleen in Vietnam, maar in heel Zuidoost-Azië. De meeste mensen zijn tevreden met het bewonderen van de reusachtige natuurlijke structuren van veraf, maar wat zou u ervan vinden om ze eens van dichtbij te bekijken?

Dit is mogelijk via een speciale cruise. Deze cruises vinden plaats op een Chinees jonk schip (junk ship in het Engels), wat een hele unieke ervaring is, want deze boten zijn niet makkelijk te vinden in de Westerse wereld. De benaming komt van het oud Javaanse woord djong wat ‘schip’ betekent. Een jonk is een zeilship uit China dat al in 2 AD werd gebouwd. Ze zijn te herkennen aan de enorme (vaak rode) zeilen die van bamboe werden gemaakt. De romp is vaak van hout gemaakt, met een hoefijzervormige achtersteven dat omhoog is gebogen. De boeg is ook omhoog gebogen en heeft een puntige vorm. De jonk heeft een platte bodem en kiel, waardoor ze afhankelijk zijn van de zwaarden en het grote roer om in balans te blijven. Het roer zit op het achterschip door de unieke vorm van het schip. Dit zijn zeer efficiënte schepen die we niet vaak in Europa zien.

Een cruise op een jonk is een unieke ervaring en zal een prachtig stukje Vietnam onthullen.

Naar Vietnam reizen: visum nodig?

In de meeste gevallen hebben westerse reizigers die naar Vietnam gaan een visum nodig om het land binnen te komen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft u niet naar de ambassade te gaan om een visum te krijgen. Het visum Vietnam kan namelijk online worden verkregen. Het visum is voor 30 dagen geldig en wordt vaak binnen een week goedgekeurd.

Het visum voor Vietnam komt met een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om het aan te vragen. De belangrijkste zijn dat uw paspoort nog minstens 30 dagen langer geldig moet zijn dan uw visum, en dat u Vietnam alleen via een select aantal luchthavens, zeehavens of grensposten kunt binnenkomen.