Belangenbehartiging

ASV brengt iedereen samen op jubileumfeest

Secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers van het ministerie van I&W, verladersvoorman Steven Lak van Evofenedex en vele andere prominenten zijn zaterdag 11 juni persoonlijk naar het jubileumfeest van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) gekomen om leden en bestuur te feliciteren met het 75-jarig bestaan. De ASV pakte uit met een groot feest in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. (gratis te lezen).

Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)
Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)

‘We hebben gasten van heinde en verre en uit alle geledingen’, vertelt Sunniva Fluitsma, sinds jaar en dag de spreekbuis van de schippersorganisatie. ‘Natuurlijk veel leden en donateurs, de drijvende kracht van de vereniging. Degenen die ons bestaan mogelijk maken. Volgens mij hebben ze een heerlijke dag. En dit is een prachtige gelegenheid om schippers die nog niet vaak op ASV-vergaderingen zijn geweest mee te nemen in de ASV-familie. En oudere donateurs zien tot hun blijdschap dat er nog heel wat ex-collega’s zijn gekomen. Voor hen is het een mooi weerzien, soms na vele jaren. We hebben ook geluk dat het prachtig weer is. Mensen kunnen heerlijk buiten zitten en genieten van de band Something Else.’

Gasten ‘van buiten’

De ASV heeft ook veel gasten ‘van buiten’ uitgenodigd. ‘Er zijn vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, de EWS Group (fosfine-dossier – red.) en (oud)journalisten die ons door de jaren een podium hebben gegeven. Een grote delegatie is er van Evofenedex, waarvan we ook een prachtig cadeau hebben gekregen: een waardecheque voor een goed doel dat wij zelf mogen bepalen.
‘Ook tankvaartschipper en activist Ton Quist is ons komen bedanken voor de aandacht die we hebben geschonken aan het varend ontgassen. En met de Particuliere Transport Coöperatie (PTC), waarmee we een brandbrief hebben geschreven over het verdwijnen van de diversiteit van de binnenvaartvloot, hebben we het ook nog over de toekomst gehad.’

Persoonlijke indruk

Fluitsma is ingenomen met de komst van de secretaris-generaal van het ministerie. Die kon zo persoonlijk contact maken met de mensen waarvoor hij aan het werk is. ‘Dronkers vertelde het enthousiasme, de betrokkenheid en de trots op het beroep van de aanwezige schippers te hebben geproefd.
‘Maar alle mensen die de moeite namen om ons te komen feliciteren en het 75-jarig bestaan te vieren geven deze dag, die werd ingeleid door voorzitter Gerberdien le Sage met een positieve welkomstspeech, een extra gouden randje. Er waren volop gesprekken tussen leden en bezoekers, over de toekomst van de binnenvaart, over persoonlijke zaken en zakelijke zaken, en er werden natuurlijk ook herinneringen opgehaald.’

Dansen

Zo ging de receptie naadloos over in de barbecue. ‘Vis, vlees, vegetarisch het was er allemaal en er was plaats genoeg om buiten of binnen rustig aan een tafeltje met elkaar te genieten. En daarna zorgde de DJ dat er tot middernacht werd gedanst. We hebben er met z’n allen echt een heel mooi feest van gemaakt.’

Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)

ASV brengt iedereen samen op jubileumfeest | Schuttevaer.nl
Belangenbehartiging

ASV brengt iedereen samen op jubileumfeest

Secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers van het ministerie van I&W, verladersvoorman Steven Lak van Evofenedex en vele andere prominenten zijn zaterdag 11 juni persoonlijk naar het jubileumfeest van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) gekomen om leden en bestuur te feliciteren met het 75-jarig bestaan. De ASV pakte uit met een groot feest in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. (gratis te lezen).

Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)
Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)

‘We hebben gasten van heinde en verre en uit alle geledingen’, vertelt Sunniva Fluitsma, sinds jaar en dag de spreekbuis van de schippersorganisatie. ‘Natuurlijk veel leden en donateurs, de drijvende kracht van de vereniging. Degenen die ons bestaan mogelijk maken. Volgens mij hebben ze een heerlijke dag. En dit is een prachtige gelegenheid om schippers die nog niet vaak op ASV-vergaderingen zijn geweest mee te nemen in de ASV-familie. En oudere donateurs zien tot hun blijdschap dat er nog heel wat ex-collega’s zijn gekomen. Voor hen is het een mooi weerzien, soms na vele jaren. We hebben ook geluk dat het prachtig weer is. Mensen kunnen heerlijk buiten zitten en genieten van de band Something Else.’

Gasten ‘van buiten’

De ASV heeft ook veel gasten ‘van buiten’ uitgenodigd. ‘Er zijn vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat, de EWS Group (fosfine-dossier – red.) en (oud)journalisten die ons door de jaren een podium hebben gegeven. Een grote delegatie is er van Evofenedex, waarvan we ook een prachtig cadeau hebben gekregen: een waardecheque voor een goed doel dat wij zelf mogen bepalen.
‘Ook tankvaartschipper en activist Ton Quist is ons komen bedanken voor de aandacht die we hebben geschonken aan het varend ontgassen. En met de Particuliere Transport Coöperatie (PTC), waarmee we een brandbrief hebben geschreven over het verdwijnen van de diversiteit van de binnenvaartvloot, hebben we het ook nog over de toekomst gehad.’

Persoonlijke indruk

Fluitsma is ingenomen met de komst van de secretaris-generaal van het ministerie. Die kon zo persoonlijk contact maken met de mensen waarvoor hij aan het werk is. ‘Dronkers vertelde het enthousiasme, de betrokkenheid en de trots op het beroep van de aanwezige schippers te hebben geproefd.
‘Maar alle mensen die de moeite namen om ons te komen feliciteren en het 75-jarig bestaan te vieren geven deze dag, die werd ingeleid door voorzitter Gerberdien le Sage met een positieve welkomstspeech, een extra gouden randje. Er waren volop gesprekken tussen leden en bezoekers, over de toekomst van de binnenvaart, over persoonlijke zaken en zakelijke zaken, en er werden natuurlijk ook herinneringen opgehaald.’

Dansen

Zo ging de receptie naadloos over in de barbecue. ‘Vis, vlees, vegetarisch het was er allemaal en er was plaats genoeg om buiten of binnen rustig aan een tafeltje met elkaar te genieten. En daarna zorgde de DJ dat er tot middernacht werd gedanst. We hebben er met z’n allen echt een heel mooi feest van gemaakt.’

Volle bak in het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Op de voorgrond oud-schipper Ger Veuger (wit overhemd), die decennialang voorman was van de toerbeurtschippers in de Noord-Zuidvaart. (Foto ASV)