Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Scheepsjongens op de MarlaDuo-Marla: ‘Het kan snel gaan in de binnenvaart’

ROTTERDAM

Het koppelverband MarlaDuo-Marla van Danser voer in 2012 met containers naar Bazel en terug met aan boord twee heel verschillende jongemannen: de 17-jarige Damien de Nijs, net van leerling volmatroos geworden en de 19-jarige Wesley van Oss, die al iets langer meeliep. Beiden aan het begin van hun loopbaan. Hoe is het ze sindsdien vergaan?

1 / 1
Damien de Nijs: ‘Ik hoefde niet zo nodig schipper te worden. Maar toen ze zagen dat ik de papieren en de vaardagen had, vonden ze dat ik het moest waarmaken.’ (Privéfoto's)

Damien de Nijs: ‘Ik hoefde niet zo nodig schipper te worden. Maar toen ze zagen dat ik de papieren en de vaardagen had, vonden ze dat ik het moest waarmaken.’ (Privéfoto's)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook