Scheepsnaam Shalom voelt vertrouwd

Toen schipper Hans Klijnsmit (38) ontdekte dat zijn schip in 1980 al eens de naam Shalom kreeg, twijfelde hij geen moment. In 2012 kocht hij het samen met zijn vrouw Laura (36) en schilderde opnieuw de naam Shalom op de kop. Nu ze samen met geloofsgenoten een nieuwe Christengemeente zijn begonnen in Barneveld, voelt die scheepsnaam nog meer vertrouwd.

Laura en Hans Klijnsma en hun jongste dochter Zippora. Laura: 'Toen de kinderen naar school moesten, hebben we overwogen te stoppen met varen. We wilden een camper-verhuurbedrijf beginnen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)
Laura en Hans Klijnsma en hun jongste dochter Zippora. Laura: 'Toen de kinderen naar school moesten, hebben we overwogen te stoppen met varen. We wilden een camper-verhuurbedrijf beginnen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer