Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dodelijk bedrijfsongeval op binnenschip

BURCHT

Een bemanningslid van een Belgisch binnenschip is maandag dodelijk gewond geraakt. Dat gebeurde aan de linker Scheldeoever, ten zuiden van Antwerpen. Het schip was bezig met aanleggen aan de kade van kleikorrelfabrikant Argex om daar te gaan laden.

1 / 1
De fabriek van Argex in Burcht waar het ongeval gebeurde. (Foto Argex)

De fabriek van Argex in Burcht waar het ongeval gebeurde. (Foto Argex)

Tijdens de manoeuvre kwam een touw door de stroming strakgespannen te staan. Toen de man de tros probeerde te vieren ging het mis. ‘Een van de bemanningsleden raakte ernstig gewond en is in de Schelde terecht gekomen, tussen wal en schip’, zegt Pieter Wyckaert van het arbeidsauditoraat tegen de Gazet van Antwerpen.

Het lichaam van het slachtoffer is door duikers geborgen. Werknemers van Argex die het ongeval zagen gebeuren hebben psychologische bijstand gekregen. Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 6.30 uur. Het zou gaan om een jonge matroos met de Italiaanse nationaliteit. Het arbeidsauditoraat doet onderzoek.

Lees ook:

EMR aansprakelijk voor arbeidsongeval in ruim zeeschip

Franse loods overlijdt bij aanvaring brug

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook