Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

13-jarige Jelle weet al dat hij schipper wil worden: ‘Het is een grote vakantie’

IJMUIDEN

Jelle Willemsen is pas 13 jaar oud, maar weet nu al zeker dat hij schipper-eigenaar wil worden in de binnenvaart. Hij zit nu in het tweede jaar van het Maritiem College in IJmuiden en kiest volgend jaar voor de richting binnenvaart.

1 / 1
Jelle Willemsen aan boord van de Amavenita. 'Ik vind het zo'n mooi vak. Ik vind het leuk om te reizen, het avontuur op te zoeken.' (Privéfoto)

Jelle Willemsen aan boord van de Amavenita. 'Ik vind het zo'n mooi vak. Ik vind het leuk om te reizen, het avontuur op te zoeken.' (Privéfoto)

‘In totaal ben ik vier jaar bezig met deze opleiding. Daarna ga ik een vervolgopleiding doen aan het Nova College. Dat wordt dan de schippersopleiding. Later wil ik dan mijn eigen, kleine binnenvaartschip hebben’, vertelt hij enthousiast.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook