Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaart grote troef fusiehaven North Sea Port

GENT

Vlissingen, Terneuzen en Gent kijken vier jaar na de fusie tevreden achterom. De bundeling in North Sea Port met een havenbedrijf en gebied, heeft meer interesse van verladers gewekt. Ontsluiting via de binnenvaart speelt een belangrijke rol in de groeistrategie. Er liggen kansen als Europese binnenvaarthub voor containervervoer.

1 / 6
De Vios van Danser in het hart van het Nort Sea Port-gebied. (Foto Danser)

De Vios van Danser in het hart van het Nort Sea Port-gebied. (Foto Danser)

Met een aandeel van 58% speelt de binnenvaart een hoofdrol rol in het achterlandvervoer van North Sea Port. Een kleine 50.000 binnenvaartschepen doen de haven jaarlijks aan. Van hun lading bestaat 90% uit natte en droge bulk en stukgoed, maar het aandeel containers stijgt de laatste jaren sterk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jerom Rozendaal)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook