Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] Simpele naleving vaarregels maakt verkeerspost Hollands Diep onnodig

MOERDIJK

In de Schuttevaer van 5 maart lees ik dat de gemeente Moerdijk, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Havenbedrijf Moerdijk vinden dat er onmiddellijk een verkeerspost moet komen ten behoeve van de kruising Hollands Diep, Dordtse Kil en Nieuwe Merwede. Het lijkt wel een tweejaarlijks ritueel, deze discussie over verkeersbegeleiding op deze kruising. Zit de binnenvaart te wachten op nog een blokkanaal en weer een verkeerspost? Mijn inziens niet.

1 / 1
De kruising Hollands Diep-Dordtse Kil is ruimbemeten vaarwater, maar het is toch altijd even opletten geblazen, aangezien zee-, binnenvaart en recreatievaart er van alle kanten kunnen komen. (Beeld Varen doe je samen)

De kruising Hollands Diep-Dordtse Kil is ruimbemeten vaarwater, maar het is toch altijd even opletten geblazen, aangezien zee-, binnenvaart en recreatievaart er van alle kanten kunnen komen. (Beeld Varen doe je samen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Bikkel

  Begrijp echt niet waarom er nog verkeersmanagement (post)nodig zijn in de toekomst,er wordt toch op “autonoom varen “ingezet?

 • Ed Landsmeer

  Ja allemaal mooi ook gezien de reacties maar dat eenvoudig aan de regels houden? werkte het maar zo. Als je uit de kil wilt over steken naar het ZHd geeft de hele wereld antwoord op de vraag wat de vaart van af de Volkerak gaat doen behalve van de geen die het betreft met alle onzekerheden en ergernis tot gevolg. Ook de vaart van af de M.bruggen is er maar zelden van doordrongen dat ze op een neven vaarwater varen. Ook de reacties op anquĂȘtes van varen doe je samen komen antwoorden van beroepsschippers waar je bij denkt lees nou eerst eens in het BPR voor je wat schrijft en eerlijk ook ik moet soms het BPR (wat daar heerst) er bij pakken op zo’n vraag, overigens moet je het BPR direct onder handen hebben in de stuurhut. Dus ja het zou overbodig moeten zijn zo’n post maar de overheid denkt andersom van als we een ernstige calamiteit hebben kunnen voorkomen is de post al betaald. We weten allemaal de zware aanvaring tussen een zeeschip en een binnenschip waarbij de schipper twee dagen in een luchtbel in de Mk gezeten heeft buiten de emotionele schade heeft dat vele duizenden euro’s gekost

 • rienkabrahamse

  Volledig met Hens van Buren en j. Hagens eens. Verspilling van belastinggeld. De Ais verplichting heeft de noodzaak van een aantal posten overbodig gemaakt.

 • j.hagens

  Vindt dat u gelijk heeft, het lijkt wel of elke zich zelf respecterende Haven een Post wil hebben, zie Amsterdam, welke meerwaarde brengt een Verkeerspost daar, of is het zo moeilijk om de Westhaven uit te komen en de Zaan weer in te gaan, dit is Jaren goed gegaan.
  Tussen Utrecht en Maarsen is ook een verkeerspost, als je het niet kan zien of er tegenverkeer aan komt, wacht je even, grotere eenheden kunnen daar al niet voorbijlopen daar het te smal is en teveel zuiging tijdens op en voorbijlopen.
  Schellingwoude is naar mijn inziens ook een compleet overbodige Post.
  Wil het hier wel opnemen voor sommige Loodsen ze zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde.
  Voorts lees ik graag de columns van u, je bent nooit te oud om te leren.

 • elzinga

  als iedereen zich aan de regels houdt dan hoef je nergens een verkeerspost.

 • Rosa

  Ik ben het hier volledig mee eens

 • mtsjohanna1

  Hens,
  duidelijker kon je het niet verwoorden, ik denk het er zelfde over.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook