Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ASV: Provincie verlengt stremming zonder enige aankondiging

AMSTELVEEN

De provincie Noord-Holland heeft een schipper gedupeerd door zonder overleg of aankondiging de stremming van de Bosrandbrug in de oostelijke Ringvaart bij Schiphol met meerdere dagen te verlengen.

1 / 1
De Bosrandburg over de Ringvaart bij Schiphol (Foto Provincie Noord-Holland)

De Bosrandburg over de Ringvaart bij Schiphol (Foto Provincie Noord-Holland)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • J.Teunisse

  David, Zo gaat de hele Nederlandse overheid met haar Nederlandse ondernemers / burgers om .

 • arjanploegstra

  Ook wij lagen met een sleepboot voor de brug maandagochtend richting Aalsmeer. Donderdags voor de zekerheid nog gebeld met de brugbediening, ja hoor maandagochtend 7.00 uur draaien we weer, tot 17.00 uur dat wel. Helaas, sorry hij draait toch niet. Brugbediening kon er niks aan doen want provincie heeft iets niet gedaan, de beste man raadde mij aan een klacht in te dienen bij de provincie. Zij worden er ook zat van, zegt dus genoeg. Een dame van de provincie heeft nog terug gebeld later op de dag, er ontbreekt een onderdeel waardoor de brug het helemaal niet doet. Hij kan dus helemaal niet draaien. Dat wisten ze dus al veel eerder. Een schande is het zo een slechte communicatie en daar ben je als binnenvaart van afhankelijk.
  En dan wel de Leimuiderbrug stremmen zodat je dus helemaal niets meer kan.
  Wij gaan een klacht en schadeclaim indienen bij de provincie (via de website). Lijkt me niet meer dan normaal bij zo een blamage dat je schadeloosgesteld wordt.

 • j.hagens

  Niemand meneer Elzinga, de provincie heeft er veel behoefte aan om het Scheepvaartverkeer te weren op deze route.
  er is een wildgroei van steigertjes en jachtjes ontstaan, waardoor met wind je veel moeite hebt om alles vrij te varen, er is zelfs een belachelijk laag snelheidsregime van 9 k.m.
  Laatst stond er een wethouder voor de Brug en deze opperde dat de brug maar dicht moest tijdens de spits, vergetend dat men deze situatie zelf heeft gecreeerd
  door een lage brug te bouwen i.p.v. een Tunnel.
  Ook de 24 uurs bediening is een doekje voor het bloeden, tenslotte vaart daar veel A 1 Scheepvaart de enigste reden dat men in de Nacht door Amsterdam vaart is dat men dan in de Morgen uren niet voor de spits van het verkeer valt. Men kan beter de Brugwachter die kijk heeft ter plaatse laten zitten dan een mens die geen verstand van zaken heeft over de Scheepvaart, ledig Schip met Wind voor geladen Schip door de Brugopening.
  Denk toch dat we allemaal Koos werkeloos worden met veel vrije tijd cadeau volgens het lied van Harry Jekkers.

 • elzinga

  Liberte. En wie doet hier nou eens echt wat aan.

 • David Twigt

  Deze schipper had er alles aan gedaan om erachter te komen of de brug op tijd zou functioneren. Niemand die hem vertelde dat dit niet zo zou zijn. Nu zegt men dat men met man en macht eraan werkt maar zaterdags werd er niets gedaan. De klant wacht op zijn lading: dit betekent alweer dat de binnenvaart gehinderd wordt in het bieden van vervoerszekerheid door de overheid. De ASV heeft (behalve een ontvangsbevestiging) ook nog steeds geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen op haar brief. Dit is toch geen manier om met de binnenvaart om te gaan.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook