Autena Marine, bakermat van digitalisering in de binnenvaart

Het begon allemaal vanuit de garage bij zijn huis met installatie en onderhoud van de eerste computers aan boord van binnenvaartschepen. Nu, 25 jaar later, levert Autena Marine een scala aan ICT- en navigatie-oplossingen aan de binnenvaart, zoals het bekende ContainerPlanner stuwprogramma, en is het bedrijf betrokken bij CoVadem.

Desiré Savelkoul was kapitein in de containervaart en met Autena betrokken bij veel innovaties in de binnenvaart. 'Wij doen dingen die anderen niet doen. Dat is misschien niet de makkelijkste weg, maar wel de leukste.’
Desiré Savelkoul was kapitein in de containervaart en met Autena betrokken bij veel innovaties in de binnenvaart. 'Wij doen dingen die anderen niet doen. Dat is misschien niet de makkelijkste weg, maar wel de leukste.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer