Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

100 miljoen extra naar verbetering vaarwegen Nederland

Den Haag

Minister Cora van Nieuwenhuizen trekt 100 miljoen euro extra uit voor het verbeteren van vaarwegen. Dit bedrag komt boven de eerdere 265 miljoen euro voor sluizen en bruggen, en de 500 miljoen euro die ook is gereserveerd voor het verbeteren van de staat van onderhoud van infrastructuur.

1 / 1
laagwater-scheepvaart-beeldbank-RWS (1)

laagwater-scheepvaart-beeldbank-RWS (1)

Evofenedex is blij met de toezegging. ‘Om de binnenvaart aantrekkelijk te houden voor handels- en productiebedrijven is deze investering zeer welkom. Bedrijven ondervinden de laatste tijd immers steeds vaker hinder door gebrekkige waterinfrastructuur. ‘

De 100 miljoen euro is bedoeld om de bodemknelpunten op grotere rivieren zoals de Waal op de lossen. Evofenedex heeft deze knelpunten samen met haar partners meerdere malen onder de aandacht gebracht in het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) Deze extra investering zal bijdragen aan de robuustheid van de vaarwegen en daarmee aan de aantrekkelijkheid van binnenvaart om goederen te vervoeren.

Binnenvaart

Daarnaast gaan in 2021 een aantal trajecten lopen om handels- en productiebedrijven te ondersteunen bij het efficiƫnter en duurzamer inrichten van hun logistiek. De mogelijkheden die binnenvaart biedt, worden hier expliciet in meegenomen. De extra investeringen in infrastructuur zijn daarom hard nodig. Als er een maatschappelijke wens bestaat meer over het water te vervoeren, moet de basis van onze waterinfrastructuur op orde zijn, aldus de ondernemersvereniging. (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook