Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Onderzoek naar scheepsramp Van Imhoff

DEN HAAG

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) van het ministerie van Defensie gaat onderzoek doen naar de ondergang van de Van Imhoff. Een Japans vliegtuig bombardeerde het koopvaardijschip op 19 januari 1942 bij Sumatra. Meer dan 400 Duitse burgers kwamen daarbij om het leven.

1 / 1
De Nederlandse regering vorderde bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog de schepen van de Koninklijke Pakketvaart Maatschappij, waaronder de Van Imhoff. (Foto Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

De Nederlandse regering vorderde bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog de schepen van de Koninklijke Pakketvaart Maatschappij, waaronder de Van Imhoff. (Foto Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook