Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Vier generaties schippersvrouwen van stavast

Adri Romijn-Fernhout (46) is een schippersvrouw met een moeder, grootmoeders en overgrootmoeders in de vaart. Sommigen onder hen zijn aan boord grootgebracht, anderen aan de wal. Allemaal staan ze hun mannetje in het varend bestaan én daarbuiten. En voor elke generatie zagen de maatschappelijke omstandigheden er heel anders uit.

1 / 1
Adri Romijn is in haar familie de vierde generatie in de binnenvaart. Misschien stopt het hier, want haar dochter heeft andere ambities. Foto Corine Nijenhuis

Adri Romijn is in haar familie de vierde generatie in de binnenvaart. Misschien stopt het hier, want haar dochter heeft andere ambities. Foto Corine Nijenhuis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook