Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Gaffelschoener met gewonde naar IJmuiden

IJMUIDEN

De Duitse tweemast gaffelschoener Johann Smidt is maandagavond 15 oktober de haven van IJmuiden binnengelopen met een gewonde aan boord. Het schip, de voormalige Nederlandse Eendracht, was net begonnen aan een schoolreis met Duitse scholieren naar het Caribisch gebied.

1 / 1
Een ambulance haalt in IJmuiden een gewonde op de gaffelschoener Johann Smidt van boord. (Foto Ko van Leeuwen)

Een ambulance haalt in IJmuiden een gewonde op de gaffelschoener Johann Smidt van boord. (Foto Ko van Leeuwen)

Kwart over vier, op 25 mijl ten westen van IJmuiden, had het schip via de Kustwacht contact met de Radio Medische Dienst. Een oudere opvarende was in zijn hut gevallen en had meerdere gekneusde ribben. Hierna is met spoed koers gezet naar IJmuiden. Het schip werd opgevangen door Zeehaven IJmuiden, ambulancedienst en de brandweer.

Na onderzoek aan boord is gezien de krappe ruimte besloten om de man met ondersteuning van boord te laten lopen, hierbij gesteund door de brandweer. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Het schip bleef de nacht over in IJmuiden. (KvL)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook