Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schepen week na aanvaring bij Corsica gescheiden (video)

CORSICA [update]

Een aanvaring tussen een Tunesisch roro schip en een voor anker liggend Cypriotisch containerschip, zondagochtend 7 oktober om half acht, 28 kilometer ten noorden van Corsica, heeft voor een circa vier kilometer lang en honderden meters breed oliespoor gezorgd. De roro ferry Ulysse en het containerschip CSL Virginia waren pas na een kleine week los van elkaar.

1 / 4
De Ulysse mocht na het vrijkomen de plek van de aanvaring met een fors beschadigde boeg verlaten. (Foto Marine Nationale)

De Ulysse mocht na het vrijkomen de plek van de aanvaring met een fors beschadigde boeg verlaten. (Foto Marine Nationale)

Het roro schip Ulysse sloeg een bunkertank van de CSL Virginia lek. Daar stroomde circa 200 kubieke meter stookolie uit. De olievlek breidde zich in de loop van de week, verdeeld in diverse ‘olieveldjes', uit over een afstand van circa 25 kilometer. Na een paar dagen was de olie zo goed als opgeruimd. Bij de bestrijding van de vervuiling waren Franse en Italiaanse schepen betrokken.

Zonder koerscorrectie
De Ulysse (162x26m, 15.000 ton) van de rederij Cotunav boorde zich met een snelheid van ongeveer 19 knopen in de stuurboord zijkant net voor midscheeps haaks in de CSL Virginia (294x33m, 66.000 ton) van Cyprus Sea Lines, die al sinds eind september op die plek voor de Corsicaanse Kaap aan de noordkant van het eiland voor anker ligt.

De Ulysse was onderweg van Genua naar Tunis; in een animatie van MarineTraffic is te zien hoe die zich zonder koerscorrectie in de ankerligger boorde. De scherpe boeg van het schip verdween tot de opbouw in het lege containerschip en raakte daarbij de bunkertank. Niemand raakte bij de aanvaring gewond.

Golfslag
Nadat een eerste poging om de schepen met twee slepers uit elkaar te trekken mislukte, werden duikers ingeschakeld om de situatie onder water in ogenschouw te nemen. Ook gingen bergingsexperts, onder meer van Boskalis-dochter Smit Salvage, ter plekke kijken om advies te kunnen uitbrengen.

Voorgesteld werd onder meer om door het veranderen van de ballast de hoek waaronder de schepen in elkaar zaten te wijzigen. In afwachting van voldoende sleepboten en het maken van een bergingsplan bleef de Ulysse aan de CSL Virgina gekoppeld om het gat van de aanvaring zo veel mogelijk dicht te houden.

Uiteindelijk zorgde de golfslag als gevolg van de aanwakkerende wind en wat hulp van slepers ervoor dat ze vrijdag 12 oktober los waren. De Ulysse mocht daarop de plek van de aanvaring met een fors beschadigde boeg verlaten.

De Virginia moet voor anker blijven totdat eigenaar Cyprus Sea Lines heeft besloten hoe het schip gerepatrieerd zal worden. De rederij had in de loop van de week al contact met een Grieks bergingsbedrijf. Rondom het schip zijn maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat eventueel nog uitstromende olie niet verder drijft. (WdN)

 

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • P. de Keyser

    Volgens mij waren ze blijkbaar niet goed wakker op dat roro schip want aangezien dat het goed weer was moet dat ander schip toch gezien hebben zo denk ik er over.

Lees ook