Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schepen week na aanvaring bij Corsica gescheiden (video)

CORSICA [update]

Een aanvaring tussen een Tunesisch roro schip en een voor anker liggend Cypriotisch containerschip, zondagochtend 7 oktober om half acht, 28 kilometer ten noorden van Corsica, heeft voor een circa vier kilometer lang en honderden meters breed oliespoor gezorgd. De roro ferry Ulysse en het containerschip CSL Virginia waren pas na een kleine week los van elkaar.

1 / 4
De Ulysse mocht na het vrijkomen de plek van de aanvaring met een fors beschadigde boeg verlaten. (Foto Marine Nationale)

De Ulysse mocht na het vrijkomen de plek van de aanvaring met een fors beschadigde boeg verlaten. (Foto Marine Nationale)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • P. de Keyser

    Volgens mij waren ze blijkbaar niet goed wakker op dat roro schip want aangezien dat het goed weer was moet dat ander schip toch gezien hebben zo denk ik er over.

Lees ook