Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Zeilschip en sleepboot zinken bij Botlekbrug

ROTTERDAM

Twee schepen zijn vrijdagmorgen 20 juli gezonken op de Oude Maas bij de Botlekbrug. Het gaat om een sleepboot en een zeilschip. Twee opvarenden van de sleepboot kwamen daarbij in het water terecht.

1 / 1
Alleen de mast van het zeilschip steekt nog boven water. Van de sleepboot Commando uit Zwijndrecht is niets meer te zien. (Twitterfoto RWS Danny)

Alleen de mast van het zeilschip steekt nog boven water. Van de sleepboot Commando uit Zwijndrecht is niets meer te zien. (Twitterfoto RWS Danny)

Zij konden door de schipper van een langsvarende rubberboot uit het water worden opgepikt en mankeren niets. Aan boord van het zeilschip waren geen personen.
Het gaat om een zeilschip dat werd gesleept door een sleepboot. Het ene schip zou water hebben gemaakt en trok daarbij het andere de diepte in. Nog onduidelijk is welk schip het eerst zonk. Het ongeluk gebeurde om 7:45 uur op de Oude Maas bij Hoogvliet. De hulpdiensten rukten grootschalig uit. De brandweer stuurde onder andere duikers.
Het gaat om een historisch zeilschip, de Aegir.Het zeilschip is de Aegir uit Rotterdam. De sleepboot is de Commando uit Zwijndrecht. De sleep was anderhalf uur eerder uit de Rotterdamse Koningshaven vertrokken. Bedoeling was de Aegir naar een werf in Numansdorp te brengen voor een werfbeurt. Het zeilschip zou bij vertrek in niet al te beste staat zijn geweest. (BO)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook