Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Slang springt: olievervuiling in Emden

EMDEN/DÜSSELDORF

Een gesprongen slang heeft woensdagmorgen 11 april rond 09:30 uur geleid tot olievervuiling in de haven van Emden. Ook in Düsseldorf raakte het water door olie vervuild.

Het incident in Emden had plaats toen de onder de vlag van Antigua en Barbuda varende bulkcarrier Bulknes bezig was met bilgen. Het bilgewater werd vanaf de Bulknes naar een tankwagen van een afvalbedrijf gepompt, maar tijdens het pompen knapte de slang. Dat gebeurde bij de Südkai aan de zuidkant van de haven. Bemanningsleden van het schip wisten er door adequaat handelen voor te zorgen dat het pompen snel werd gestopt. Toch stroomde er naar schatting van de Wasserschutzpolizei in Emden zo'n 50-100 liter van het olie-watermengsel in de haven.

Agenten van de Wasserschutzpolizei hebben proces-verbaal opgemaakt tegen de 51-jarige medewerker van het afvalbedrijf. Hij krijgt het verbaal omdat de slang die sprong eigendom is van het bedrijf waar hij voor werkt, zegt de politie. De officier van justitie bekijkt of hem iets te verwijten valt. Een woordvoerder van de Wasserschutzpolizei zegt dat de kapitein en bemanning van het betrokken schip vrijuit gaan, omdat zij snel en deskundig hebben opgetreden.

In Medienhaven/Zollhafen in Düsseldorf zag de Wasserschutzpolizei donderdagmorgen 12 april rond 9.00 uur een grote olievlek. De opgetrommelde brandweer plaatste een oliescherm en wist zo te voorkomen dat de olie zich verder door de haven verspreidde. Ondanks naspeuringen met een helikopter heeft de politie niet kunnen achterhalen hoe de olie in het water terecht is gekomen. Getuigen kunnen zich melden bij de Wasserschutzpolizei in Duisburg: 0203-2800. (BO)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.