Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

MSC Madrid voer na loodswissel in op Primula Seaways (video)

VLISSINGEN [update]

Op de rede van Vlissingen is de naar Antwerpen opvarende MSC Madrid zaterdagochtend even na twee uur van koers geraakt en in aanvaring gekomen met de Primula Seaways. De aanvaring vond plaats na de loodswissel. Beide schepen hadden een Vlaamse loods aan boord.

1 / 2
De Primula Seaways liep een flinke deuk op in de verschansing aan bakboord. (Foto Adri van de Wege)

De Primula Seaways liep een flinke deuk op in de verschansing aan bakboord. (Foto Adri van de Wege)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • G.C Fongers

    Hoe lang moet het nog duren voor de heren welke zo over de veiligheid oordelen eens wakker worden. Waarom moet er anno 2018 nog steeds loods gewisseld worden op de rede van Vlissingen. Kunnen deze zeer goed (?) opgeleide niet in een keer van de loodsdienst buiten doorvaren naar Antwerpen of Gent. Bij storm of ander slechtweer. Ik heb 5 jaar op de route van Antwerpen naar Zeebrugge en Oostende gevaren en mij iedere keer weer verbaast over de capriolen van de heren loodsen. Dus gewoon afschaffen dat loods wisselen op de rede van Vlissingen.
    Vandaag of morgen is er een gastanker aan de beurt.
    De schepen worden steeds groter en langer maar de ruimte bij Vlissingen niet.
    Dus heren die de wijsheid hebben maar waarschijnlijk nog nooit gevaren hebben neem eens een beslissing of gaat op de boten meevaren

Lees ook