Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Hebo bergt gezonken kraanschip op de Eem

AMERSFOORT [update]

Het kraan- en overslagschip Liesveld van Buijs Groot-Ammers Overslag, dat in de nacht van dinsdag op woensdag 2 augustus op mysterieuze wijze zonk op de Eem, wordt geborgen door Hebo Maritiem Service. Het schip maakte zoveel slagzij dat de kraan overboord de rivier in schoof. Het half gezonken schip lag bij hectometerraai 6,6, net boven en tegenover de Grote Melm.

1 / 2
Berging van het in de Eem gezonken overslagschip Liesveld van Buijs Groot-Ammers. (Foto Hans Heynen)

Berging van het in de Eem gezonken overslagschip Liesveld van Buijs Groot-Ammers. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • G. Verm.

  @ J.C. Ha.
  Hoeft geen geloofskwestie te zijn. Toch?

  Indien Wrak stabiel is, omgeving niet (verder) vervuilt, dan kan je er toch ook gewoon toe besluiten om op een maandag verder te gaan met je werk.

  Inzet mensen is wellicht ook minstens +75% duurder voor deze berger, op zondag.

  Ja, ja mensen: Er zijn nog gewoon werknemers die op Zondag, Zaterdag, avonden / nacht een vergoeding op hun loon krijgen.

  Nu de binnenvaart weer, waar blijft bij jullie de volgende CAO??

 • JJ Steenstra

  We leven in een vrije wereld hé, een ander mag ook tornen als ie wil. Of geldt de vrijheid alleen 1 kant op?

 • J.C Hagens

  We werken niet op Zondag! nu heb ik respect voor een ieders geloof, maar je kan toch geen bergingsbedrijf beginnen als je niet op Zondag wil werken, voor je dit bedrijf over nam wist je dat dit een normale werkdag is in deze tak van sport, tenslotte kan je moeilijk een vaarweg langer gesperd laten voor jou geloof.
  Als er een schip op de rivier zich vast heeft gevaren en er komt op Zondag water is het echt normaal dat je er Zondag aan gaat tornen.

Lees ook