Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Gewonden en grote schade bij brugaanvaring Neckar

LADENBURG

Twee opvarenden van een Nederlands binnenvaartschip zijn vrijdag 15 juli lichtgewond geraakt bij een aanvaring met een brugpijler op de Neckar ter hoogte van Ladenburg. Er ontstond grote materiële schade.

1 / 1
Delen van de stuurhut van het binnenvaartschip belandden na de aanvaring met de brugpijler op het achterdek en in de Neckar. (Foto Daniel Klier brandweer MRN)

Delen van de stuurhut van het binnenvaartschip belandden na de aanvaring met de brugpijler op het achterdek en in de Neckar. (Foto Daniel Klier brandweer MRN)

Het met schroot geladen binnenvaartschip is volgens de Duitse politie op de Neckar in de dalvaart als het even na 12 uur in de middag tegen de spoorbrug in Ladenburg vaart. Het achterschip raakt daarbij een brugpijler, waarna het stuurhuis de brug raakt en grotendeels van het schip wordt geveegd. Daarbij raken zowel de 67-jarige schipper als een 34-jarig bemanningslid lichtgewond. Eén deel van de stuurhut belandt op het achterdek, een ander deel valt overboord. Dit deel moest later worden geborgen.

Het schip raakte onbestuurbaar en moest naar een veilige plek worden gesleept. Het werd afgemeerd bij de stuw. Tot in de vroege avond waren onder meer de Wasserschutzpolizei, de Bundespolizei en de brandweer van Mannheim en Ladenburg bezig met zoeken naar delen van de stuurhut.

De schade aan het schip bedraagt volgens de politie van Mannheim meer dan 120.000 euro. Voor controle van de pijler van de spoorbrug en het bergen van delen van de stuurhut, moesten volgens de politie het trein- en scheepvaartverkeer korte tijd worden stilgelegd. De Wasserschutzpolizei Mannheim onderzoekt de oorzaak van de aanvaring. (EvH)

Reacties (6)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • Duo Welbekend

  Wij kunnen ook alles verbloemen in een mooi jasje ,maar daar heeft de binnenschipper niks aan.
  Antidepressiva slikken wij zo wie zo niet,want wij zijn voor de kleine ondernemer.Antidepressiva wordt door de grote multinationals gemaakt.

 • J. van Wijk

  Aan Duo Welbekend

  Als dit duo in de binnenvaart actief is, zou ik ze aanraden om van branche te veranderen.
  Tussendoor antidepressiva te proberen, zich tevens eens onder de oksels te kietelen, maar bovenal de kijk op de binnenvaartwereld vanuit hun/hem/haar perspectief achterwege te laten.

  Uw bijdrage(n) heeft tot nu toe niets positiefs gebracht, buiten het feit, dat wij ons niet aan een persoon hoef te ergeren, daar alles in de “DUO WELBEKENDE” anonimiteit blijft.

  Gr. Sjaak van Wijk

 • J H Boerman

  Duo Welbekend wat is dat nou voor een opmerking, wie zegt dat die schipper niet stil kan liggen misschien wil hij dat wel niet.

 • Duo Welbekend

  De verdiensten in de binnenvaart is hopeloos ,dat een schip nog niet stil kan liggen tijdens de vakantie.
  De meeste slagerijen en bakkers en kleine ondernemers gaan toch ook dicht tijdens hun vakantie .


 • t duivenstein

  Dit is zo waardeloos voor die eigenaar aflosschipper niet komen opdagen . dan overkomt hem dit je kunt van een aantal afosschippers gewoon niet op aan.

 • M. den Hertog

  Is dat niet de Oleander? Die zocht de vorige weken nog een aflosser voor deze periode. Ik hoop niet voor de schipper dat het een aflosser was. Alhoewel als de schipper zelf heeft gevaren is het ook nog steeds verschrikkelijke pech. Sterkte met de afhandeling van dit incident.

Lees ook