Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

IVW-taken naar Kiwa in Rijswijk

RIJSWIJK

Rijnvaartverklaringen voor de binnenvaart, monsterboeken en vaarbevoegdheidsbewijzen voor de zeevaart en de zeevisvaart komen vanaf 1 juni van Kiwa in Rijswijk.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat draagt van die datum een aantal vergunningverlenende taken over aan Kiwa. De keuze voor Kiwa werd in het najaar van 2008 al bekend gemaakt, na een aanbestedingsprocedure. Kiwa gaat de taken uitvoeren namens de minister van Verkeer en Waterstaat. De inspectie zal toezicht houden op de juiste uitvoering daarvan. Het vaststellen van de tarieven blijft voorbehouden aan de minister. 

De binnenvaartorganisaties hebben destijds protest aangetekend tegen de overdracht, en ervoor gepleit de Rijnvaartverklaringen onder te brengen bij het binnenvaartloket van SAB in Rotterdam. Na de aanbesteding was het besluit echter onomkeerbaar. Bijna elke eigenaar van een schip in de beroepsvaart moet eenmalig een Rijnvaartverklaring aanvragen. Zo'n verklaring geeft het recht te varen in alle wateren van de EU-lidstaten en die van Zwitserland.

Zowel Kiwa als de IVW doen hun uiterste best om de overdracht zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Kiwa gaat de taken uitvoeren onder de naam Kiwa Register B.V. Kiwa is een internationaal kwaliteitszorgbedrijf met diverse activiteiten in een groot aantal marktsectoren. (DvdM)

Reacties (5)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • A.van der Ster

  Het was(en is) gewoon een zootje bij IVW.Heb net een beroepsprocedure gewonnen tegen IVW,de beslissing is genomen op 28 mei.Maar waar mn nieuwe vaarbevoegdheidsbewijs nu vandaan moet komen hebben ze even niet verteld?Nog bij hun in den haag of bij KIWA in Rijswijk.Dit heeft al even geduurt,dus kunnen er nog wel een paar weken bij

 • mieke

  Leuker kunnen we het niet maken.Net het filmpje over afvalstoffenverdrag bekeken.Dat moet ook aangepast worden.Want daar spreken ze dat de monsterboekjes en vaarpapieren nog op het vasteland te verkrijgen zijn.Was dat maar waar!!!!!

 • C.de Vette

  Ach,slechter kan de service in ieder geval niet worden.

 • g

  Hoe vaak heeft het IVW nu al de zooi omgegooid , niet normaal meer....
  Lijkt erop dat de staat haar verhuispotje nog lang niet leeg is , om gek van te worden

 • Dorus

  Veranderen, veranderen en veranderen.Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker. En over een paar jaar draaien ze het weer terug, dat hebben we toch al eens gezien met b.v. de dienstboekjes.

Lees ook