Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Deelnemers ‘gasolierace' houden 1,3 miljoen euro in portemonnee

ROTTERDAM

De deelnemers aan de door het Platform VoortvarendBesparen georganiseerde binnenvaart brandstofcompetitie 2009, hebben van april tot en met september voor 1,3 miljoen euro aan gasolie bespaard (3500 kuub). Gemiddeld verbruikten de tachtig schepen 12,4% minder brandstof dan vorig jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • logisch

    wat een bullshit deze wedstrijd. door de crisis was er minder werk logisch toch dat er minder verbruikt word dan vorig jaar !!!!

  • Sjaak

    Je kan je ook de conclusie trekken dat bij de rederijen dus voorheen niet echt naar het verbruik werd gekeken en dat ze dus eindelijk wakker zijn geworden. 60 % bij een jaarverbruik van 600 ton gasolie per jaar is dus serieus geld bij de huidige prijs van ca 375 € per m3

  • eric

    goed dat er zo'n wedstrijden zijn dit moment,kunnen we de tijd daarmee opvullen en rustiger varen hebben toch tijd genoeg,maar als de vrachtprijs terug winstgevend is zal het ipv.57.4% wel X3 zijn 172.2%zijn,wat ook te begrijpen is.wel leuk die wedstrijd om de crisistijd door te komen

Lees ook