Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

NMa waarschuwt Crisisberaad Binnenvaart

DEN HAAG

'De mededingingswet geldt voor iedereen, ook voor de binnenvaart.' Dat stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) na de presentatie van de oplegregeling voor de binnenvaart woensdagmiddag door het Crisisberaad Binnenvaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (18)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • Jannes

  Je word toch gek van die NMA.
  ze worden door de verladers op ons dak gestuurd omdat die bang zijn dat ze meer moeten betalen en dus minder winst hebben.
  ja inderdaad de verladers betalen nog steeds veel meer dan wat de schipper word geboden.
  1 goede regel een ieder die onder kostprijs durft te varen van schip af trappen en schip slopen, want iemand die onder kostprijs vaart is tocg geen ondernemer dus kan beter stoppen.

 • buldozer

  er moet eerst een crisis komen voordat de NMA gaat reageren
  als het werkelijk zo zou zijn dat er dat er geen vrachten onder een bepaald minimum aangeboden mogen worden dan zijn de verladers hier de schuld van
  daarnaast zou je iedere schipper die onder de prijs gaat varen zelf eronder moeten varen
  dus ergens tussen de kribben omhoog zetten en dan lekker laten zitten dan zal hij een volgende keer beter nadenken

 • berend Bartelds

  volgens EU statuten mag er niet onder kostprijs aangeboden worden.
  dus ik begrijp iets iet niet of in nederland gelden aparte regels

 • Peter

  iedre schipper, die voor een tarief vaart dat onder de kostprijs ligt, is ZELF zo DOM om het aan te nemen!! mensen wordt wakker!!!!
  als iedereen dit doet, is er nog hoop!!!
  regelingen/capaciteitsreducties, het komt allemaal niet van de grond, als er geen ÉÉNHEID is!

 • kv

  laat alles failliet gaan weten ze gelijk wat ze missen eerst waren het de grote bedrijven toen de boeren de visserij nu zijn wij aan de beurt wat ze ook bedenken wij moeten gewoon kapot ze willen goedkope slaven en dat is ze gedeeltelijk al gelukt

 • realist

  hoe kan de nma het plan nu binnen 24 uur afkeuren zulke instanties hebben normaal maanden zeg maar jaren nodig om iets te beoordelen en nu zouden ze in een keer binnen 24 uur een beslissing kunnen nemen, werkte de overheidmolens altijd maar zo snel. er zitten hier gewoon een paar gigantische corrupte figuren tussen.

 • subaru rijder

  Gewoon slimmer zijn dan de NMA. Gewoon met veel tonnage in é é n pool af samenwerkverband. komt er te veel in een pool maak je gewoon pool A en B. We laten ons n i e t regeren door een stel sukkels. En in de schepenpool mag je wel afspraken maken. Ook geen geschuif van geld heen en weer.

 • Jan

  Het zal er van afhangen hoe het wordt opgetuigd. Als er een stichting wordt gevormd die met de ondernemer een charter overeenkomst maakt voor een bepaalde tijd tegen een basis tarief van 0,3 Euro per ton met een waslijst aan toeslagen ( ga maar even te rade bij de KLM die zijn meesters in verzinnen van toeslagen) en de charteraar besluit om niet te varen omdat dat te duur is, wat kan de NMA dan hiertegen doen? Er is tenslotte sprake van een contract tot stand gekomen op de vrije markt en een partij die het recht heeft met het schip te doen wat het wil. Als dat dan stilliggen is so what.

 • theo

  dat het nma maar eens de bevrachters
  der op wijst dat ze het kwz moeten betaalen wat bij wet verplicht is

 • Een van uw collega,s

  Met andere woorden.Alle plannen die wij bedenken om de vrachtprijs weer op een fatsoenlijk nivo te brengen wordt om dezelfde reden afgevoerd door het NMA.Hier kom je nooit uit op deze manier.Overtuig je bond dat men voor een beurssysteem moet gaan,anders komen wij de komende jaren nooit uit deze problemen. De ONS beweerd zelfs dat dit in hun statuten staat maar merken jullie daar iets van.

 • ruim 1

  Kijk , de NMa heeft tegenwoordig tijd over.De telecomsector,benzinedistributie,mortelproducenten, zijn al geklist.
  Dus nu druk mierenneuqen op de vierkante mm. door de NMa. Daar door lijkt het dat de NMA druk doende is, maar in feite kan 75% van de medewerkers naar het UVW wegens overkompleet.

 • realist

  daar zijn de rondlopende kortzichtige leeghoofden van de nma weer. wat denken jullie wat er over het algemeen met failliete kleine schepen gebeurt? juist die keren niet meer terug in het vrachtvervoer die worden omgebouwd of gesloopt moet je is kijken wat dat voor effect over enkele jaren op de vrachtprijzen heeft. dus doe niet zo kotzichtig sukkels. en wees blij met dit plan.

 • binnenploffert

  Geef de Nma maar de schuld. Wie moesten er nu zonodig nieuwe schepen blijven bouwen? Niks te gek alles kon, een jaartje slecht en iedereen gaat naar de klote. Waar is dat geld gebleven?????

 • piet

  Al de bevrachters die elke donderdag samen komen in Rdam voor een borrel daar wordt zeker niks afgesproken.

 • Henk

  Beste NMa,
  Het lijkt me een goede zaak dat we deze regeling vanaf nu vakantieregeling noemen en elkaar wat vakantiegeld toeschuiven OF MAG DAT OOK AL NIET!!!!

 • Anton

  Zou de NMa aan kunnen geven waarom de consument nu niet veel minder betaalt.
  Het vervoer is toch veel goedkoper geworden?
  De NMa en de E.V.O. lijken wel vier handen op één buik.
  Ze maken waarschijnlijk onderlinge afspraken.
  Wie controleert dat?

 • h

  nee een hele beroepsgroep naar de klote laten gaan en waarde halveringen van miljoenen investeringen dat is niet schadelijk voor de economie??? t wordt tijd dat de nma ook eens even z,n neusje in de zaakjes van de verladers gaat steken, (of betalen die meer smeergeld) dit plan afkeuren gaat lijden tot zwardere acties en nog meer nadelige gevolgen voor de economie

 • Dani

  Natuurlijk daar is de NMA weer!
  Ik heb zo'n vermoeden dat alle tijd en vooral al het geld dat in dit crisis team is gestopt wederom weg gegooid geld word op deze manier!
  Laat gewoon een groot gedeelte failliet gaan en dan gelijk slopen die boel, moet je eens kijken hoe snel de binnenvaart weer gezonde bedrijfstak is!

Lees ook