Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Column: Het feest is voorbij

DEVENTER

Het goede nieuws kwam twee weken geleden van topeconoom prof. dr. Jaap van Duin. Tijdens een logistiek congres in Rotterdam van de voorlichtingsbureaus short sea, rail en binnenvaart wist hij met economische graadmeters vrij zeker aan te tonen dat we het dieptepunt van de wereldcrisis achter ons hebben en dat het herstel is ingezet. Van Duin onderkende een overeenkomst met recessie tijdens de oliecrisis van 1974. Net als in de jaren daarna verwacht hij de komende jaren een kwakkelende economie met veel bezuinigingen en werkloosheid. ‘Het wordt een lamlendige periode en u zit in een bedrijfstak (transport) die daar veel last van krijgt', aldus van Duin.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • varensman

  Jo, je komt zeker pas kijken? Er is al enkele jaren gewaarschuwd dat het zo niet kon doorgaan. Maarja als je niet wilt luisteren dan krijg je een klap voor je kop. En dat is nu gebeeurd.

 • ikke

  boeh

 • schipper

  hallo,
  wat een bla,bla,bla bla allemmall de ene na de nader persoon denkt die belangrijk zegt wat .Maar zeggen allemaal het zelfde we moeten samen een eenheid vormen maar ald we dat doen worden we beschuldigd van kartel vorming .Wat doen de heren bevrachters dan die houden gezamelijk de prijzen laag en dat mag wel terwijl de ontvangers nog steeds dezelfde prijs betalen.Wat er op deze site al eerder werd gezegd ;met de binnenvaart valt niks te verdien maar aan de binnenvaart wel of niet heren bevrachters.Net met dat kredietwaardigheid wat we nodig hebben is allemaal onzin dat dekt onze p&i verzekering doen ze in duitsland ook maar de overheid moet toch ook weer wat verdien met deze onzinnige regels en wij als nl moeten in elk land de niwo aanvragen terwijl in duitsland een euopees niwo is .En in Den Haag roepen ze zijn europese regles .zolang nl er nog geld aan kan verdien bestaan opeens de europese regelgeving niet meer.

 • Jo

  We moesten een dam van schepen leggen, in Koblenz ,aan Friedrichsfeld, aan Volkerak , aan Kreekrak , aan Hartelkanaal , aan Klein Ternaaien ,aan Merelbeke, aan Evergem en Wijnegem en dit 5 dagen lang , we zouden van ons moeten laten horen om de vrachtprijzen hoger te krijgen.
  Nieuwbouw met terugwerkende kracht naar 2006 weer oud voor nieuw invoeren.
  Wat al die voorspellingen naar 2014 en 2015 toe betreft : waarom hebben ze ons niet voorspeld in 2005 dat het in 2009 zo zou in elkaar storten, dat had pas een goed ding geweest , dan hadden ze toen al een nieuwbouw-stop kunnen invoeren.
  Maar neen , mensen , niemand heeft een Glazen Bol...
  Vele schippers zouden zich wel dringend een simpel rekenmachientje moeten aanschaffen.

 • h van duijn

  cees het is van duijn en niet van duin verder goed stuk

 • Schipper

  Meest eenvoudige zou een niet op papier staande afspraak zijn, dat niemand beneden zijn of haar kostprijs aanneemt. Een verkapt samen sterk plan eigenlijk. Niet afwachten tot de buurman hier mee begint, maar gewoon allemaal doen.

 • LW

  Daar ik absoluut geen Cees de Vries fan bent, is het wel weer een stuk waar gewoon de waarheid in staat. Hoe langer we het met zijn alle blijven ontkennen dat er grote problemen zijn, zelf als het laag water is geen vuist kunnen maken. Daarbij een jammer genoeg teruggefloten Samen Sterk Team actie. Wanneer gaan de collega\'s het inzien dat dit echt niet kan en niet ja maar hij en hij, we leven onder de armoede grens. Als dat gebeurt bij een berdrijf aan de wal met 10.000 werknemers hoe lang duurt het dan dat ze alles stilliggen en aandacht vragen voor hun situatie. Alle ideen ten spijt er zal een knop om moeten bij de ondernemer en niets anders, 1 man krijgt het voor mekaar om een bank tegen de muur te zetten zonder geweld, en wij krijgen het met 10.000 personen niet voor mekaar om gewoon ons brood te verdienen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lees ook