Sterke afname agribulk

Binnenvaart kampt in eerste halfjaar met krimpende markt

De binnenvaart heeft een mager halfjaar achter de rug. Geen enkele deelsector in de droge-ladingvaart doet het goed, zo blijkt uit een analyse. Opvallend is de sterke afname van de hoeveelheid agribulk. Het vervoer ervan is met ruim 11% teruggelopen van 12,9 miljoen ton in het eerste half jaar van 2023 naar 11,7 miljoen ton nu. Sinds 2011 was het volume niet zo laag. Zowel de landbouwproducten als de veevoeders lopen terug evenals de hoeveelheid biomassa.

Binnenvaartschepen Rijn
Binnenvaartschepen op de Rijn. Foto Shutterstock / Images01

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer