Loting

Budget voor Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen binnen een dag op

De pot van de Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB) is binnen een dag leeg. Binnenvaartschippers kunnen met dit geld investeren in een nieuwe, schone motor of katalysator. Op donderdag 4 juli 2024 om 09:00 uur ging de regeling van start met een totaalbudget van 12,9 miljoen euro voor dit jaar. In de middag van de openingsdag waren al 134 aanvragen voor motorvervanging en 25 aanvragen voor nabehandeling ingediend. Het budget is daarmee uitgeput.

Binnenvaartschip
Het totaalbudget van 12,9 miljoen euro voor Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen was binnen een dag alweer op. Foto Shutterstock / makasana photo

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer