Van Oord

Meer dan 550 ton vervuild zand opgeruimd na aanvaring bunkerschip en Vox Máxima

De schoonmaakactie van de zee en stranden die vervuild werden met olie na een aanvaring op 14 juni tussen bunkerschip Marine Honour en het Nederlandse baggerschip Vox Máxima van Van Oord is zo goed als afgerond. Dat laten de havenautoriteiten van Singapore weten. In totaal werd meer dan 550 ton vervuild zandstrand opgeruimd, meer dan 3400 meter aan olie op zee ingedamd. Aan de schoonmaakoperatie werkten 700 ingehuurde vakkrachten en 1500 vrijwilligers mee. Het is nog niet bekend wie opdraait voor de kosten.

Het schip Marine Honour lekte olie en wordt in de gaten gehouden. Foto MPA

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meer dan 550 ton vervuild zand opgeruimd na aanvaring bunkerschip en Vox Máxima | Schuttevaer.nl
Van Oord

Meer dan 550 ton vervuild zand opgeruimd na aanvaring bunkerschip en Vox Máxima

De schoonmaakactie van de zee en stranden die vervuild werden met olie na een aanvaring op 14 juni tussen bunkerschip Marine Honour en het Nederlandse baggerschip Vox Máxima van Van Oord is zo goed als afgerond. Dat laten de havenautoriteiten van Singapore weten. In totaal werd meer dan 550 ton vervuild zandstrand opgeruimd, meer dan 3400 meter aan olie op zee ingedamd. Aan de schoonmaakoperatie werkten 700 ingehuurde vakkrachten en 1500 vrijwilligers mee. Het is nog niet bekend wie opdraait voor de kosten.

Het schip Marine Honour lekte olie en wordt in de gaten gehouden. Foto MPA

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer