Sectorjaarverslag

Nederlandse scheepsbouw herstelt zich, leverde meer schepen op in 2023

De Nederlandse scheepsbouw zit weer in de lift na het magere jaar van 2022. De totale omzet van de maritieme sector steeg met 10 procent naar 8,8 miljard euro, dat blijkt uit het sectorjaarverslag van branchevereniging Netherlands Maritime Technology (NMT). De werven leverden meer zeeschepen, binnenvaartschepen en riviercruiseschepen op. De bouw van ander soort schepen was in gelijke tred met een jaar eerder.

Drie zeeschepen zijn er meer opgeleverd in het jaar 2023 dan een jaar eerder. Foto's NMT

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlandse scheepsbouw herstelt zich, leverde meer schepen op in 2023 | Schuttevaer.nl
Sectorjaarverslag

Nederlandse scheepsbouw herstelt zich, leverde meer schepen op in 2023

De Nederlandse scheepsbouw zit weer in de lift na het magere jaar van 2022. De totale omzet van de maritieme sector steeg met 10 procent naar 8,8 miljard euro, dat blijkt uit het sectorjaarverslag van branchevereniging Netherlands Maritime Technology (NMT). De werven leverden meer zeeschepen, binnenvaartschepen en riviercruiseschepen op. De bouw van ander soort schepen was in gelijke tred met een jaar eerder.

Drie zeeschepen zijn er meer opgeleverd in het jaar 2023 dan een jaar eerder. Foto's NMT

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer