Werkdagen

Gedeeltelijke stremming van Sluis II Wilhelminakanaal in juli

Sluis II in het Wilhelminakanaal is van 1 juli tot 2 augustus gestremd van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. De gedeeltelijke stremming is onderdeel van werkzaamheden die van 19 juni tot en met september 2024 en nabij de sluis plaatsvinden.

Sluis II in het Wilhelminakanaal. Foto Rijkswaterstaat / Studio Retouched

De binnenvaart kan in de maand juli in het weekend wel van de sluis gebruik maken. En op werkdagen tussen 12:00 uur en 14:00 uur.

De werkzaamheden worden door twee verschillende aannemerscombinaties uitgevoerd. Aannemerscombinatie Hakkers-Beens vervangt de damwanden aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Sluis II. Deze werkzaamheden duren tot en met september van dit jaar. De huidige damwanden in het Wilhelminakanaal zijn aan vervanging toe, omdat ze verouderd zijn. Hierdoor zouden taluds en bermen in de toekomst kunnen afschuiven. Rijkswaterstaat vervangt daarom de verouderde damwanden.

Aannemer Van Doorn start begin juli met onderhoud in de kolk van Sluis II. De werkzaamheden duren tot begin augustus. Het werk omvat onder meer het herstellen van het voeg- en metselwerk van de sluiskolk. Ook vindt er onderhoud plaats aan de hefschuif in het spuiwerk. Daarnaast herstelt de aannemer de spuiconstructie.

Gedeeltelijke stremming van Sluis II Wilhelminakanaal in juli | Schuttevaer.nl
Werkdagen

Gedeeltelijke stremming van Sluis II Wilhelminakanaal in juli

Sluis II in het Wilhelminakanaal is van 1 juli tot 2 augustus gestremd van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. De gedeeltelijke stremming is onderdeel van werkzaamheden die van 19 juni tot en met september 2024 en nabij de sluis plaatsvinden.

Sluis II in het Wilhelminakanaal. Foto Rijkswaterstaat / Studio Retouched

De binnenvaart kan in de maand juli in het weekend wel van de sluis gebruik maken. En op werkdagen tussen 12:00 uur en 14:00 uur.

De werkzaamheden worden door twee verschillende aannemerscombinaties uitgevoerd. Aannemerscombinatie Hakkers-Beens vervangt de damwanden aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Sluis II. Deze werkzaamheden duren tot en met september van dit jaar. De huidige damwanden in het Wilhelminakanaal zijn aan vervanging toe, omdat ze verouderd zijn. Hierdoor zouden taluds en bermen in de toekomst kunnen afschuiven. Rijkswaterstaat vervangt daarom de verouderde damwanden.

Aannemer Van Doorn start begin juli met onderhoud in de kolk van Sluis II. De werkzaamheden duren tot begin augustus. Het werk omvat onder meer het herstellen van het voeg- en metselwerk van de sluiskolk. Ook vindt er onderhoud plaats aan de hefschuif in het spuiwerk. Daarnaast herstelt de aannemer de spuiconstructie.