Green Award

Binnenvaart ging voor brons, maar gaat voor goud

Binnenvaartschepen krijgen steeds vaker een Green Award-certificaat op hoog niveau. Zilver en goud, met eventueel een platina-label, voeren de boventoon. Uit recente cijfers die Schuttevaer analyseerde, blijkt dat slechts 14% van de 1343 gecertificeerde schepen het certificaat op niveau brons heeft, de rest scoort hoger. ‘Tien jaar geleden was dat omgekeerd, toen kreeg het merendeel brons. We zien echt dat schepen duurzamer worden’, vertelt directeur Jan Fransen van Green Award. Dat de binnenvaart zijn best doet om te verduurzamen, mag volgens Fransen wel meer aandacht krijgen.

Tanker Synthese 18 heeft een gouden Green Award certificaat. Foto Green Award

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Binnenvaart ging voor brons, maar gaat voor goud | Schuttevaer.nl
Green Award

Binnenvaart ging voor brons, maar gaat voor goud

Binnenvaartschepen krijgen steeds vaker een Green Award-certificaat op hoog niveau. Zilver en goud, met eventueel een platina-label, voeren de boventoon. Uit recente cijfers die Schuttevaer analyseerde, blijkt dat slechts 14% van de 1343 gecertificeerde schepen het certificaat op niveau brons heeft, de rest scoort hoger. ‘Tien jaar geleden was dat omgekeerd, toen kreeg het merendeel brons. We zien echt dat schepen duurzamer worden’, vertelt directeur Jan Fransen van Green Award. Dat de binnenvaart zijn best doet om te verduurzamen, mag volgens Fransen wel meer aandacht krijgen.

Tanker Synthese 18 heeft een gouden Green Award certificaat. Foto Green Award

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer