Column

Zware Kees: de gevaarlijke zee

Toen ik ging varen, ik was 17, werd ik door een bezorgde vader gewaarschuwd op te passen wanneer ik ging passagieren. Mijn vader was niet bezorgd dat ik door lokale roversbenden zou worden leeggeschud; zoveel geld verdiende ik nog niet, zijn bezorgdheid lag meer op het vlak dat ik ‘in zekere gelegenheden, na zekere hoeveelheden drank mij onledig zou houden met zekere dames van zekere zeden…’ Dat viel mee.

Zware Kees piraten
Eigengemaakte flare guns om piraten af te schrikken. Foto's Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: de gevaarlijke zee | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: de gevaarlijke zee

Toen ik ging varen, ik was 17, werd ik door een bezorgde vader gewaarschuwd op te passen wanneer ik ging passagieren. Mijn vader was niet bezorgd dat ik door lokale roversbenden zou worden leeggeschud; zoveel geld verdiende ik nog niet, zijn bezorgdheid lag meer op het vlak dat ik ‘in zekere gelegenheden, na zekere hoeveelheden drank mij onledig zou houden met zekere dames van zekere zeden…’ Dat viel mee.

Zware Kees piraten
Eigengemaakte flare guns om piraten af te schrikken. Foto's Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer