Koole Contractors

Fremantle Highway in dok Damen Verolme

De uitgebrande car carrier Fremantle Highway is vrijdagavond in dok 5 van Damen Verolme in Rotterdam neergelegd. De klus was het resultaat van samenwerking tussen Damen, het loodswezen, de Koninklijke Roeiersvereniging De Eendracht, Boluda Towage, Port of Rotterdam en Koole Contractors. Op grond van de diepgang van het schip moest gebruik gemaakt worden van het maximale hoogwater.

De Fremantle Highway bij het invaren van dok 5 van Damen Verolme in Rotterdam. Foto Patrick van Dijk

‘Het schip ligt niet helemaal droog.Het ligt maar ligt in water en een lichte gronding op dokblokken, aldus general manager maritime projects Gijs Olsthoorn van Koole. ‘Deze verplaatsing naar het dok is van groot belang omdat het nu beschermd is tegen onvoorziene weersomstandigheden, met name stormen. Ook eventuele milieurisco’s als gevolg va vervuiling zijn nu geminimaliseerd en beter op te vangen. De stabiele positie van het schip maakt het ook makkelijker om in het schip aan het werk te gaan met zwaar materieel.’

Wilt u dagelijks zeevaartnieuws via Whatsapp? Klik dan hier

In het Rotterdamse dok gaat Koole nu beginnen met ontmantelen van het bovenschip dat het zwaarst is aangetast tijdens de brand.

Fremantle Highway in dok Damen Verolme | Schuttevaer.nl
Koole Contractors

Fremantle Highway in dok Damen Verolme

De uitgebrande car carrier Fremantle Highway is vrijdagavond in dok 5 van Damen Verolme in Rotterdam neergelegd. De klus was het resultaat van samenwerking tussen Damen, het loodswezen, de Koninklijke Roeiersvereniging De Eendracht, Boluda Towage, Port of Rotterdam en Koole Contractors. Op grond van de diepgang van het schip moest gebruik gemaakt worden van het maximale hoogwater.

De Fremantle Highway bij het invaren van dok 5 van Damen Verolme in Rotterdam. Foto Patrick van Dijk

‘Het schip ligt niet helemaal droog.Het ligt maar ligt in water en een lichte gronding op dokblokken, aldus general manager maritime projects Gijs Olsthoorn van Koole. ‘Deze verplaatsing naar het dok is van groot belang omdat het nu beschermd is tegen onvoorziene weersomstandigheden, met name stormen. Ook eventuele milieurisco’s als gevolg va vervuiling zijn nu geminimaliseerd en beter op te vangen. De stabiele positie van het schip maakt het ook makkelijker om in het schip aan het werk te gaan met zwaar materieel.’

Wilt u dagelijks zeevaartnieuws via Whatsapp? Klik dan hier

In het Rotterdamse dok gaat Koole nu beginnen met ontmantelen van het bovenschip dat het zwaarst is aangetast tijdens de brand.